WhatsApp

BMW AUTO: 10 INTERSANTI FAKTI

1. BMW auto uzņēmumu dibināja Kamillo Kastiljoni, Francs Džozefs Pops un Kārlis Raps. Raps pameta uzņēmumu 1917. gadā, un tikai tad tika ražots pirmais produkts – BMW Illa lidmašīnas dzinējs.
2. BMW ir saīsinājums no Bayerische Werke, kas angļu valodā nozīmē Bavarian Motor Works.
 
3. BMW logotipa noformējums ir tieši saistīts ar Bavārijas karogu.
Pastāvēja teorija, ka logotipa krāsas attēlo propelleru, jo BMW sāka darboties kā uzņēmums, kas ražoja dzinējus lidmašīnām, taču patiesībā logotips attēlo zili balto Bavārijas karogu.
 
4. Varētu domāt, ka elektroauto ir moderna tehnoloģija, tomēr elektromobiļa jēdziens ir diezgan sens. BMW savu pirmo elektrisko transportlīdzekli 1602e uzbūvēja 1972. gadā. Diemžēl tas nekad nav nonācis tirgū. Automašīna ar vienu uzlādi varēja nobraukt tikai 37 jūdzes, tāpēc kopumā projekts netika uzskatīts par panākumu.
 
5. 1919. gadā uzņēmums izgatavoja savu pirmo motocikla dzinēju un savu pirmo motociklu (BMW R 32) 1923.v. Turklāt 1937. gadā BMW uzbūvēja ātrāko aerodinamisko motociklu, kas sasniedza ātrumu līdz 173,7 jūdzēm stundā.
 
6. BMW motocikli ir pārspējuši aptuveni 200 dažādus pasaules ātruma rekordus. Apmēram 25 no šiem ierakstiem joprojām ir spēkā līdz šai dienai.
 
7.  Tieši pēc Versaļas līguma BMW turpināja darboties, ražojot motociklu dzinējus, lauksaimniecības aprīkojumu, sadzīves priekšmetus un dzelzceļa bremzes, jo līgums noteica, ka viņiem ir aizliegts izgatavot kara lidmašīnas un kara lidmašīnu dzinējus.
 
8. Pēckara laikmets bija grūts laiks, īpaši Vācijas automobiļu rūpniecībai. 1959. gadā BMW tuvojās bankrotam, un uzņēmumu gandrīz pārņēma Mercedes, tomēr BMW atkāpās, jo viņi atrada privātu vācu investoru Herbertu Kvandu, kurš saskatīja uzņēmumā potenciālu.
 
9. 1994. gadā tika iegādāta britu Rover grupa, un BMW tagad ražo tādus transportlīdzekļus kā Mini Cooper, Land Rover un Rover MG.
 
10. Vēl 1962. gadā BMW M10 paredzētajam četrcilindru dzinējam bija 75 zirgspēki. Ar dažiem inženiertehniskiem uzlabojumiem to pašu dzinēja dizainu izmantoja automašīnā, kas uzvarēja 1983. gadā Formula 1 čempionātā — braucot ar 1400 zirgspēkiem!
 

Ja meklē mazlietotu automašīnu, ieskaties First auto katalogā. Mēs piedāvājam kvalitatīvus mazlietotus auto no Vācijas: BMW, Volvo, Audi un citas markas. Automašīnas var apskatīt klātienē mūsu auto placī, kas atrodas Tukumā. Ja neatrodi interesējošo auto katalogā, pasūti auto no izsoles šeit.

 

Apskatīt katalogu

Nav atrasta neviena automašina.
Mēs izmantojam sīkdatnes. Sīkdatnes tiek izmantotas, lai nodrošinātu pareizu lapas darbību, kā arī analizētu vietnes apmeklētāju darbības. Sīkāku informāciju par mūsu sīkdatnēm varat atrast šeit.